AcasăBamakoArmata Franceză acuzată de uciderea unor civili în Mali în timpul unui...

Armata Franceză acuzată de uciderea unor civili în Mali în timpul unui bombardament aerian

-

O anchetă a ONU a ajuns la concluzia că o lovitură aeriană a armatei franceze în Mali în luna ianuarie a provocat moartea a 19 civili adunaţi pentru o nuntă, printre victime nefiind numai jihadişti, aşa cum Parisul a afirmat până acum, se menţionează în raportul consultat de AFP.

La finalul anchetei efectuate de Divizia pentru drepturile omului a Misiunii ONU în Mali (MINUSMA), sprijinită de poliţia ştiinţifică a ONU, asupra evenimentelor petrecute pe 3 ianuarie în apropiere de Bounti (centru), MINUSMA „este în măsură să confirme derularea unei petreceri de nuntă care a adunat la locul loviturii aeriene circa 100 de civili, între care se aflau cinci persoane înarmate, presupuse membre ale Katiba Serma”, menţionează raportul, consultat de France Presse, transmite Agerpres.

Katiba Serma este afiliată Grupului de susţinere a islamului şi a musulmanilor (GSIM sau JNIM în arabă), alianţă jihadistă ea însăşi afiliată la Al-Qaeda.

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise, între care trei presupuşi membri ai Katiba Serma, 19 murind la faţa locului şi trei în cursul evacuării, afirmă documentul.

mai mult la   /www.defenseromania.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...
%d blogeri au apreciat: