AcasăBamakoFranţa urmează să-şi închidă bazele în nordul Mali până la sfârşitul anului,...

Franţa urmează să-şi închidă bazele în nordul Mali până la sfârşitul anului, anunţă Macron în marja unui summit G5 Sahel

-

Franţa urmează să înceapă să-şi închidă bazele din nordul Mali ”în al doilea semestru al lui 2021”, în cadrul unei reduceri anunţate a prezenţei militare franceze în Sahel, anunţă vineri preşedintele francez Emmanuel Macron, în marja unui summit al ţărilor membre ale Grupului G5 Sahel, relatează AFP.

Închiderea unor întreprinderi franceze la Kidal, Tessalit şi Tombouctou urmează ”să se încheie la începutul lui 2020”, a precizat Emmanuel Macron într-o conferinţă de presă comună cu noul preşedinte al Nigerului Mohamed Bazoum.

”Adversarii noştri au abandonat în prezent o ambiţie teritorială în favoarea unui proiect de diseminare a ameninţării nu doar la scara Sahelului, ci la scara întregii Africi de Vest”, a subliniat şeful statului francez, care a prezentat calendarul până la încheierea Operaţiunii Barkhane de luptă împotriva jihadismului.

Emmanuel Macron a evocat ”presiunea exercitată de grupări teroriste în zone de la frontiera dintre Burkina Faso şi Coasta de Fildeş”.

”Această ofensivă prevesteşte, din nefericire, o presiune şi mai mare asupra tuturor ţărilor de la Golful Guineei, care este deja o realitate”, a subliniat el.

mai mult la   /www.hotnews.ro/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...
%d blogeri au apreciat: