AcasăBamako„Sclavi răsculați”, omorâţi în bătaie pentru că s-au revoltat împotriva „stăpânilor”, în...

„Sclavi răsculați”, omorâţi în bătaie pentru că s-au revoltat împotriva „stăpânilor”, în Mali

-

Moartea unui bărbat în regiunea Kayes, din vestul Mali, bătut şi torturat de cei care-l considerau „un sclav răsculat”, a provocat o vie emoţie într-o ţară în care sclavia încă mai există în unele regiuni, practică moştenită de secole din tată în fiu. Pe reţelele sociale din Mali au circulat în ultimele zile înregistrări video cu bărbaţi legaţi unii de alţii cu sfori la picioare şi cu bătăi precum cea primită de Diango Cissé, tânărul „sclav” care a murit vineri în localitatea Tamora.

Martori contactaţi de EFE au explicat că Tamora şi alte localităţi din regiunea Kayes „sunt adevărate centre de violenţă în aer liber, lagăre de oprimare pentru cei care se cred stăpâni cu drept de viaţă şi de moarte asupra celorlalţi”.

Pe fondul violenţei de zi cu zi, aceste persoane care trăiesc în sclavie „caută să se elibereze de sub acest jug”, aşa cum a încercat Cissé, victimă a unei practici „demne de alte timpuri”, dar care încă supravieţuieşte, a explicat Goudia Konaté, preşedintele Asociaţiei pentru Schimbarea Mentalităţii pentru Dezvoltare (ACMED).

Konaté a dat asigurări că fenomenul funcţionează în virtutea descendenţei, în sensul că „urmaşii acestor ‘sclavi’ moştenesc această condiţie”, care este o realitate de secole în Mali.

/deschide.md/ro/stiri/externe/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

50 Tips and Insights About Productivity, Happiness, and Life

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...
%d blogeri au apreciat: